marți, 2 august 2011

Reteta: morcovi si sfecla rosie la cuptor

Am preparat aceasta reteta de nenumarate ori pana sa ne hotaram sa o afisam pe blog. Este o varianta de garnitura la friptura mult mai sanatoasa si gustoasa decat traditionalul cartof prajit. Este tipul de reteta in care gusturilor si mirosurile se imbina perfect. Asa ca stati fara grija daca , odata puse in tava, sosurile se amesteca .




Ingrediente:

Morcov, sefcla rosie de mici dimensiuni (cat sa incapa in tava)
Condimente: salvie, cimbru, marghiran sau oregano, rozmarin
zeama de la o potrocala
usturoi catei si o legatura usturoi verde
sare, piper
ulei de masline
otet: din vin rosu, din vin alb si balsamic

Preparare:
1.Morcovii , daca sunt prea mari, se taie pe lungime, pe jumatate. Sfecla, la fel, daca este prea mare se taie in patru sau in doua, dupa caz.
2.Primul amestec: Jumatate din cantitatea de morcovi se amesteca cu doua linguri otet din vin alb, ulei de masline, 4-5 catei de usturoi zdrobiti, cateva frunze de salvie, sare si piper. Se aseaza in tava, grupati.
3.Al doilea amestec: Jumatate din cantitatea de sfecla se amesteca cu doua linguri de otet din vin rosu, ulei de masline, marhiran sau oregano, 4-5 catei de usturoi intregi , sare , piper. Se aseaza in tava , langa morcovi.
4.Al treilea amestec: Cea a mai ramas din morcovi se amesteca cu zeama de potocala, ulei de masline, cimbru, sare si piper. Se aseaza in tava.
5.Al patrulea amestec: Cea a mai ramas din sfecla se amesteca cu doua 3 linguri de otet balsamic, ulei de masline, rozmarin, usturoi verde intreg , sare si piper. Se aseaza in tava.

Tava se pune la cuptor 1.30 min. Timpul de coacere poate sa varieze, asa ca amestecurile se verifica din cand in cand. Este gata cand atat morcovii cat si sfecla sunt moi in mijloc si crocante la suprafata.

Cantitatea de ingrediente poate sa varieze in functie de preferinte.
Preferatul nostru este amestecul cu otet balsamic, asa ca intodeauna punem mai mult otet balsamic, si usturoiul intreg .




0 comentarii:

Trimiteți un comentariu