luni, 27 decembrie 2010

Cabana Cozia in decembrie

Pentru ca a venit zapada, si pentru ca in decembrie avem multi sarbatoriti, anul acesta am hotarat sa petrecem sus pe munte.
Gasca sarbatoritilor a ales cabana Cozia.


Cum se ajunge:

Plecare cu masina Bucuresti-Pitesti-Ramnicu Valcea, la ora 7 diminetza . In total: 30 de persoane.


Am iesit din Ramnicu Valcea pe drumul spre Sibiu, si avand Oltul in stanga, am urmat indicatorul catre Jiblea. De aici, drumul a continuat cu masinile, pe un traseu forestier, atata timp cat zapada si gheatza ne-a permis. Cand nu s-a mai putut continua pe patru roti, am parcat masinile si cu rucsacii in spate am pornit la drum(in jur de ora 11)
Dupa aproximativ jumatate de ora de drum forestier, am ajuns la Manastirea Stanisoara.
De la manastire, traseul pana la cabana dureaza 4 ore, dar fiind vorba despre un urcus destul de sustinut, majoritatea l-am terminat in 5 ore.
Initial traseul prin padure a fost fara zapada, dar, pe masura ce urcam zapada a aparut si ea. Ca si dificultate, zonele inzepezite putea fi dificile fara echipament adecvat(bocanci, manusi). Spre finalul traseului exista o mica portiune unde se urca cu ajutorul lanturilor.


Zona de belvedere de pe traseu, drumul acoperit de zapada si zona lanturilor:


Cand am ajuns la cabana am avut parte de un minunat spectacol al apusului de soare .


Muntii Fagaras vazuti la apus de pe muntele Cozia:
Valea Oltului si padurea de brazi :


Cabana Cozia poate gazdui pana la 50 de persoane. Se doarme in paturi suprapuse (25 ron pe noapte de persoana) in camere incalzide de cate o soba cu lemne. 
Incaperea in care se afla restaurantul cabanei are si o baie cu un dus cu apa calda. 

Multe alte informatii actualizate despre cabana Cozia, despre trasee si posibiltati de cazare se gasessc AICI.


Petrecerea:

Inghesuiti in restaurantul cabanei, ajunsi pe inserat, dupa cinci ore de urcat , a inceput si petrecerea sarbatoritilor, cu muuult vin viert si voie buna.
Restaurantul cabanei are tot ce ii trebuie: caldura, bautura si muzica (dar recomandam sa veniti cu muzica de acasa, cabanierul te lasa sa iti pui mizica dorita. In caz contrar sunt mari sanse sa asculti ceva manele).


A doua zi:

Dupa ceai cald si ceva omleta, ne-am organizat de plecare, a doua zi, duminica . De data aceasta, coborarea a fost mult mai rapida, in doua ore am ajuns la locul unde am parcat masinile.

Valea Oltului,  de dimineatza:


Un ingeras de zapada:


Si inceputul de traseu, la coborare:




0 comentarii:

Trimiteți un comentariu