luni, 4 octombrie 2010

Despre: " A pune punct rotund"

       Ideea de a pune punct mi-a venit acum un an cand am folosit indemnul intr-un mod cat se poate de productiv. Am zis: hai sa punem punct plajei !Si a fost destul de usor sa stiu ca va fi un punct adevarat pentru ca m-am ajutat de prognoza meteo. Pe un vant imens si soare, valuri mari tocmai bune de kiting ( mai am si acum in aparatul foto si in slip fire de nisip din ziua cu "punct plaja 2009" ) ne-am dus hotarati sa profitam de ultima posibilitate de baie si soare din vara. Si cum omul , prin structura lui psihica e usor de pacalit cu ultimatum-uri, am tras din greu sa rezistam , sa ne distram , sa ne lasam luati de valuri. Sigur, daca stiam ca vom mai putea face acelasi lucru a doua zi, ne-am fi retras la o terasa ascunsa si nu am fi ras asa de tare si nu ne-am fi simtit asa de tari ca stim ca e punctul. De ce bat apa-n piua este pentru ca daca stii ca mai ai de unde lua, nu pui tot sufletul , iti lasi rezerve. Altfel spus, te bucuri superficial.  Cum constientizezi ca nu mai de unde scoate, tragi din greu, pui osul la treaba, mai scornesti o shotie, mai torni pe gat ca sa fii total euforic implicat, iti forteti mintea sa tina minte, esti trup si suflet, esti obosit- nu dormi , ti-e rau - faci fata ( nu se poate sa clachezi pe final) ...Daca esti perfect lucid si afectat de ultima zi, ultima ora atunci esti manager in a scoate maxim din timp si loc.



Figurile si posterioarele care au invatat sa puna punct:

       Eiii, si de atunci tot manevrez diferite metode de a pune punct rotund. Cel mai important lucru este sa stii exact cand este punct si anunti cu curaj cu voce tare , sa instigi la a pune punct si in momentul acela sa ai scris pe frunte ca fraza nu mai continua. Pentru ca daca mai urmeaza ceva, atunci acel ceva va fi fara vlaga, cu energie 0, fara potential de dezvoltare. A se pune punct cand e cazul si cu responsabilitate, sa iasa de neuitat si de bifat in calendar!
       Si pentru ca ma dau mare degustatatoare de puncte rotunde, dau exemplu cateva care ies din prima si sunt la indemana de testat : o betie simpatica cu sampanie si aruncat in mare , o fotografie alb –negru, un dans dezmatat si dezlanat, un amor nebun cu o ora inainte de plecarea trenului, un plateau imens cu fructe de mare si stropit cu vin ( dupa zile de fast –food), o masa campeneasca pe izopren cu afinata , afumatura si ceapa ( dupa zile de pate si fasole ), o tigara din punct de belvedere, de furat o portocala, de imprumutat bani pentru guilty pleasure – o sacosa cu smochine, de imbratisat autohtonii, de pus cortul pe un camp de porumb ( punct pentru vara cu semiluna vizibila), de smuls un strugure din curtea omului in fuga spre autobuz, de prins trenul/avionul/vaporul pe ultima suta de metri, de tras de coda o matza si cate si mai cate…
     Ca un ultim rezultat de experiment stiu clar ca nu functioneaza punctul rotund decat cu aventurile dragi si cu locurile care te inspira. Imagineaza-ti numai sa pun in aplicare punctele de mai sus cand mai am o ora si plec de la birou. Ei, bine…ntz ntz ntz…nu e din peisaj, nu se puncteaza. Fa punct la ce conteaza!

      Daca va e cunoscut, la indemana, usor de zis, greu de facut, daca e doar zvon, daca ati facut si nu ati zis, daca ati testat si nu stiati ce e, varsati idei de a pune punct rotund. Cumpar puncte!



3 comentarii:

  1. Cred ca senzatia de a face lucruri pe ultima suta de metri este cea pe care o experimentez cel mai mult. Mai ales cand trebuie sa prind tren/avion/vapor.

    RăspundețiȘtergere
  2. E cam greu sa pui punct rotund de fapt...

    RăspundețiȘtergere
  3. hmm... a pune punct inseamna sa traiesti la maxim, dar trebuie sa te gandesti ca dupa orice punct intotdeauna o iei de la capat (spre urmatorul punct). Deci ar trebui sa fie viata traita mereu la maxim ca si cum in fiecare zi este cate un punct. Te pup Monico

    RăspundețiȘtergere