miercuri, 23 februarie 2011

Reteta de ciulama de ciuperci

Aceasta ciulama de ciuperci nu este una obisnuita. Ingredientele de succes sunt o mana de prieteni buni si ceva vin rosu. Si mai departe ciulamaua aproape ca se face singura.

Reteta:
-doua cepe rosii tocate marunt
-500g de ciuperci mici si taiate bucati
-trei catei de usturoi
-o legatura de patrunjel
-o cutie 250g smantana
-niste faina
-si malai pentru mamaliga
-bineinteles sare si piper




Totul a inceput cu bucatarul Cornel ale carui indicatii au fost indeplinite intocmai: se caleste cepa intr-o oala mare, se taie ciupercile bucati si se pun peste ceapa.
Intre timp se toaca marunt patrunjelul si usturoiul si se amesteca smantana cu 2-3 linguri de faina.



Ajutorii principali: gospodinele Leila si Monica.
Supreveghetorii sefi :



Cand ciupercile sunt aproape gata se aduga patrunjelul , usturoiul si smantana amestecata cu faina.
Ciulamaua se serveste cu mamaliga calda si se orneaza in farfurie (pas obligatoriu).


Pofta buna!

PS: trebuie sa ne cerem scuze daca reteta nu este foarte exact prezentata, dar poate ne ajuta bucatarul cu niste comentarii in acest sens.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu